Мени

Претрага
Анкета

ДА ЛИ ВАМ СЕ СВИЂА НОВИ САЈТ ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ ?

ДА
НЕ
НЕМАМ СТАВ


Резултати

Вести

 • Сарадња са Министарством просвете и Светском банком: 100 нових просторија за предшколско образовање

  01. Jun 2021 07:40
  Kорачамо крупним корацима ка нашој мисији да свако дете у Србији има приступ квалитетном предшколском образовању и васпитању! До краја 2022. године биће адаптирано и опремљено најмање 100 просторија у јавним објектима и постојећим предшколским установама.
   
  Данас смо потписали са Министарством просвете, науке и технолошког развоја Споразум о партнерској сарадњи на Пројекту инклузивног предшколског васпитања и образовања, који се финансира уз подршку Светске банке. У оквиру ове сарадње, у наредне две године ћемо заједно са Министарством удружити капацитете и адаптирати и опремити просторије у јавним објектима, које ће бити намењене реализацији предшколског васпитања и образовања.

  Водећи се жељом да нашим најмлађим генерацијама пружимо подстицајно окружење за игру и учење како би развили свој пуни потенцијал, наш тим је до сада реконструисао, опремио и помогао 45 вртића широм Србије. На тај начин смо подстакли и развој самих локалних заједница што дугорочно доприноси бољој будућности за све нас. Међутим, бројеви показују да је и даље дугачак пут ка циљу да свако дете у Србији има приступ предшколском васпитању и образовању. Зато нам је јако драго да смо, захваљујући нашем дугогодишњем искуству, добили поверење Министарства да им на том путу помогнемо и сигурни смо да ће уз партнерство са Светском банком пројекат бити успешно реализован“, рекла је Маја Kремић, национални директор Новак Ђоковић Фондације.
   
  План је да до краја 2022. године буде адаптирано и опремљено најмање 100 просторија у јавним објектима и постојећим предшколским установама. Радови ће бити финансирани из Пројекта инклузивног предшколског васпитања и образовања, који финансира Светска банка, док ће наш тим координирати активности на реновирању, пренамени и адаптацији тих простора и опремање намештајем и дидактичким материјалом.
   
  „Постављање добрих основа васпитања и образовања од најранијег узраста значајно је, не само за социјализацију деце, већ и за њихово даље успешно школовање. Новак Ђоковић фондација већ годинама уназад реализује сопствене програме који су усмерени на боље услове за реализацију предшколског васпитања. У овом случају искористићемо њихово знање и искуство и удружујемо се како бисмо обезбедили услове да још већи број деце, посебно из социјално и економско угрожених друштвених група, буде обухваћен системом предшколског васпитања и образовања“, рекао је први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић.
   
  У оквиру ове сарадње, Фондација ће реализовати и програм подршке родитељима и старатељима деце узраста до 6 година у свим општинама у којима ће бити реновинар и адаптиран простор за васпитно образовни рад.
   
  Наш тим ће додатно подржати напоре Министарства просвете, науке и технолошког развоја да унареди систем предшколског васпитања и образовања и да се васпитни процес обавља у још бољим и квалитетнијим условима. У првој години сарадње, у плану су радови у 20 локалних самоуправа: Дољевац, Власотинце, Владичин Хан, Варварин, Трстеник, Брус, Kраљево, Чачак, Обреновац, Стари Град, Јагодина, Баточина, Свилајнац, Рача, Велика Плана, Бач, Апатин, Шид, Нова Варош, Чајетина.

 • БРОШУРА ЗА РОДИТЕЉЕ

  13. April 2021 08:39
  Поштовани,
  Данас вам представљамо и трећу брошуру Социјално - емоционално учење деце предшколског узраста коју је издао ЦИП – Центар за интерактивну педагогију у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и уз подршку Уницеф-а. Ова брошура намењена је вама и вашој деци, али и осталим члановима породице и пријатељима.
   
  Кроз ову брошуру упознаћете се са тим:
  Шта је то социјално-емоционално учење и зашто је важно да деца овладају компетенцијама социјално-емоционалног учења?
  Како да боље разумете и подржите своје дете у овладавању овим важним животним вештинама.
  Предлозима за активности са децом које ће допринети социјално-емоционалном развоју.
  И овог пута вас молимо да попуните кратак упитник о брошури ради припремања нових ресурса!
  Хвала!

Банери              
www.novavaros.rs

http://pupasainatasa.nasaskola.rs/


https://zlatar.org.rs/


Администрација


Календар

Март 2023
НЕДПОНУТСРЕЧЕТ ПЕТСУБ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031


Фото галерија

Сарадња Дома здравља и Дечјег вртића

Сарадња Дома здравља и Дечјег вртића "Здрави зуби" Предавање др. Арсића Две предшколске групе Васпитачице: Оливера Гордић и Олга Џелебџић, Слађана Обућина и Драгана Ћировић
" Здрави зуби"

" Здрави зуби" Заједничка активност три васпитне групе: старије јаслене соба бр.2 и две млађе групе Васпитачи: Радица Кузељевић и Олга Лековић, Дијана Радишић и Јелена Ћировић, Ивана Киковић и Татјана Млађеновић
Посета ватрогасној јединици Нова Варош

Посета ватрогасној јединици Нова Варош Три предшколске групе Васпитачице: Наташа Чоловић, Олга Џелебџић, Оливера Гордић, Драгана Ћировић, Слађана Пауновић
Посета сеоском домаћинств Рајић у Бистрици

4 октобра 2019. Другари ППП посетили су сеоско домаћинство Владимира и Мирјане Рајић у Бистрици. Идеја за реализацију ове активности потекла је од брата и сестре Иване и Ивана Рајић, а подржана од стране родитеља које су своје учешће у васпитно-образовном раду понудили кроз одговор у анкетном упитнику. Љубазни домаћини деци су показали где живе домаће животиње, како се брину о њима и чиме их хране. Такође смо имали прилику да видимо воћњак и повртњак и увидимо промене које се догађају у јесен. А дека нам је објаснио у чему се и од чега пече ракија. Деца су се вратила у вртић са пуно утисака и нових сазнања. Домаћинима Рајић пуно хвала на гостопримству и сарадњи. Васпитачи: Слађана Пауновић и Драгана Ћировић
Посета кројачкој радњи ,,Бане"

18. октобра 2019. године другари припремног предшколског програма у сарадњи са родитељима Ејле Јуковић посетили су кројачку радњу ,,Бане" и том приликом сазнали несто више о занимању кројача, машинама које користе у раду, као и са поступком и фазама израде униформи и одеће по мери. Посета је протекла у пријатној атмосфери и дружењу са Ејлином породицом и запосленима и овом приликом им се захваљујемо на гостопримству, сарадњи и што су нам омогућили да стекемо нова сазнања! Васпитачи:Слађана Пауновић и Драгана Ћирови
"Јесења сликовница"

Заједничка радионица родитеља, деце и васпитача две млађе групе. "Јесења сликовница" - израда фигура од јесењих плодова Васпитачице : Радица Кузељевић, Олга Лековић, Татјана Младеновић и Ивана Киковић
Посета Полицијској управи Нова Варош 2019

Сарадња са родитељима - посета Полицијској управи Нова Варош. Припремна предшколска група васпитача Оливере Гордић и Олге Џелебџић 17.10.2019.
Akciji dobrovoljnog davanja krvi u Domu kulture, 26.9.2019

Akciji dobrovoljnog davanja krvi u Domu kulture, 26.9.2019., u organizaciji Crvenog krsta Nova Varos i Zavoda za transfuziju Uzice, prisustvovali su i mališani pripremne predskolske grupe, vaspitaca Olge Dzelebdzic i Olivere Gordic, kako bi se upoznali sa ovom humanom akcijom i znacajem dobrovoljnog davanja krvi.
Децо, не плашите се В(в)ука

Група језичке секције ( наст. Б.Меловић) посетила је 3. октобра предшколску групу вртића " Паша и Наташа" (васп. О.Гордић и О.Џелебџић). Краћи драмски приказ " Децо, не плашите се В(в)ука" упознао је предшколце са Вуком Караџићем и његовом дружином. Дружење ове секције и предшколаца наставиће се кроз даље активности.
Трка "За срећније детињство" , 5.10.2019. године

Трка "За срећније детињство" , 5.10.2019. године