Мени

Претрага




Анкета

ДА ЛИ ВАМ СЕ СВИЂА НОВИ САЈТ ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ ?

ДА
НЕ
НЕМАМ СТАВ


Резултати

Вести

  • ОБАВЕШТЕЊЕ - УПИС 2024

    02. April 2024 08:40
    Поштовани  родитељи,

    Упис деце у  припремни предшколски програм у предшколску установу за 2024/ 2025. вршиће се од 1. априла до 1.маја 2024.године. Уписују се деца рођена од 01.03.2018. до 01.03.2019. године, која нису већ уписана  у предшколску установу.
     
    Захтев за упис подносиће се искључиво електронским путем
    htttps://euprava.gov.rs/vrtic
     
    Све додатне информације можете добити на телефон 033 61647 од 8-12 часова , и на мејл адресу [email protected] . Контакт особа: секретар предшколске установе Владимир Илић.
     
  • ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

    25. Avgust 2023 10:44ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ


    ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ ОВДЕ.

Банери



              
www.novavaros.rs

http://pupasainatasa.nasaskola.rs/


https://zlatar.org.rs/


Администрација






Календар

Април 2024
НЕДПОНУТСРЕЧЕТ ПЕТСУБ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930


Сарадња са Министарством просвете и Светском банком: 100 нових просторија за предшколско образовање

Датум: 01. Jun 2021 07:40 Категорија: Новости

Kорачамо крупним корацима ка нашој мисији да свако дете у Србији има приступ квалитетном предшколском образовању и васпитању! До краја 2022. године биће адаптирано и опремљено најмање 100 просторија у јавним објектима и постојећим предшколским установама.
 
Данас смо потписали са Министарством просвете, науке и технолошког развоја Споразум о партнерској сарадњи на Пројекту инклузивног предшколског васпитања и образовања, који се финансира уз подршку Светске банке. У оквиру ове сарадње, у наредне две године ћемо заједно са Министарством удружити капацитете и адаптирати и опремити просторије у јавним објектима, које ће бити намењене реализацији предшколског васпитања и образовања.

Водећи се жељом да нашим најмлађим генерацијама пружимо подстицајно окружење за игру и учење како би развили свој пуни потенцијал, наш тим је до сада реконструисао, опремио и помогао 45 вртића широм Србије. На тај начин смо подстакли и развој самих локалних заједница што дугорочно доприноси бољој будућности за све нас. Међутим, бројеви показују да је и даље дугачак пут ка циљу да свако дете у Србији има приступ предшколском васпитању и образовању. Зато нам је јако драго да смо, захваљујући нашем дугогодишњем искуству, добили поверење Министарства да им на том путу помогнемо и сигурни смо да ће уз партнерство са Светском банком пројекат бити успешно реализован“, рекла је Маја Kремић, национални директор Новак Ђоковић Фондације.
 
План је да до краја 2022. године буде адаптирано и опремљено најмање 100 просторија у јавним објектима и постојећим предшколским установама. Радови ће бити финансирани из Пројекта инклузивног предшколског васпитања и образовања, који финансира Светска банка, док ће наш тим координирати активности на реновирању, пренамени и адаптацији тих простора и опремање намештајем и дидактичким материјалом.
 
„Постављање добрих основа васпитања и образовања од најранијег узраста значајно је, не само за социјализацију деце, већ и за њихово даље успешно школовање. Новак Ђоковић фондација већ годинама уназад реализује сопствене програме који су усмерени на боље услове за реализацију предшколског васпитања. У овом случају искористићемо њихово знање и искуство и удружујемо се како бисмо обезбедили услове да још већи број деце, посебно из социјално и економско угрожених друштвених група, буде обухваћен системом предшколског васпитања и образовања“, рекао је први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић.
 
У оквиру ове сарадње, Фондација ће реализовати и програм подршке родитељима и старатељима деце узраста до 6 година у свим општинама у којима ће бити реновинар и адаптиран простор за васпитно образовни рад.
 
Наш тим ће додатно подржати напоре Министарства просвете, науке и технолошког развоја да унареди систем предшколског васпитања и образовања и да се васпитни процес обавља у још бољим и квалитетнијим условима. У првој години сарадње, у плану су радови у 20 локалних самоуправа: Дољевац, Власотинце, Владичин Хан, Варварин, Трстеник, Брус, Kраљево, Чачак, Обреновац, Стари Град, Јагодина, Баточина, Свилајнац, Рача, Велика Плана, Бач, Апатин, Шид, Нова Варош, Чајетина.