Мени

Претрага
Анкета

ДА ЛИ ВАМ СЕ СВИЂА НОВИ САЈТ ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ ?

ДА
НЕ
НЕМАМ СТАВ


Резултати

Вести

 • ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

  08. Maj 2020 07:28
  ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ
   
   
  ОТВАРАЊЕ ПРЕДШКОЛСКИХ УСТАНОВА ДО ПУНОГ КАПАЦИТЕТА ОБЈЕКАТА ЗА ПРИЈЕМ ДЕЦЕ, СПРОВОДИЋЕ СЕ У СКЛАДУ СА ОДЛУКАМА И МЕРАМА ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ , НА ОСНОВУ КОНТИНУИРАНОГ ПРАЋЕЊА ЕПИДЕМИОЛОШКЕ СИТУАЦИЈЕ У ЗЕМЉИ И СТРУЧНЕ ПРОЦЕНЕ РЕПУБЛИЧКОГ КРИЗНОГ ШТАБА И НАДЛЕЖНИХ ИНСТИТУЦИЈА
   
  ОБАВЕЗНЕ МЕРЕ КОЈИХ СЕ РОДИТЕЉИ/ДРУГИ ЗАКОНСКИ ЗАСТУПНИЦИ ДЕЦЕ МОРАЈУ ПРИДРЖАВАТИ У ВРТИЋУ ЗА ВРЕМЕ ПАНДЕМИЈЕ КОРОНА ВИРУСА
  РОДИТЕЉИ/ДРУГИ ЗАКОНСКИ ЗАСТУПНИЦИ ДЕЦЕ СУ ДУЖНИ НА ОСНОВУ ЗВАНИЧНОГ ОБАВЕШТЕЊА НАДЛЕЖНИХ ДРЖАВНИХ ОРГАНА ДА ДОСТАВЕ:
   
  1. Потврду од свог послодавца да послове морају да обављају у седишту организационе јединице, са контактом послодавца.
   
  1. Потврду лекара педијатра о здравственом стању детета не старију од 7 (седам) дана
  Наведене потврде родитељи достављају од 6.маја 2020.године.
  Уколико родитељ или други законски заступник деце приликом довођења детета у вртић немају потребне потврде, дете неће бити примљено у колектив.
   
   
  1. Свакодневно, пре доласка у вртић родитељ има обавезу да детету и себи измери температуру и да у случају повишене температуре , не доводи дете у предшколску установу и о томе обавести васпитача.
   
  1. Дете долази у установу у пратњи једног родитеља и пожељно је да то буде исти родитељ сваког дана. Ако  то није могуће,дете доводи родитељ који може.
   
  1. Није дозвољено да родитељ/други законски заступник детета доводи или одводи дете из установе, нити улази у просторије установе ако он/она или дете има повишену температуру, знаке респираторних инфекција попут кашља и кратког даха или је под ризиком да је могао бити у контакту са особама позитивним на COVID- 19.
   
  1. Родитељ/други законски заступник детета је у обавези да најави поновни повратак детета у колектив најмање два дана раније, ради правовременог планирања и организације рада у установи.
   
  1. Приликом доласка/одласка деце неопходна је поштовати препоручену дистанцу од 2m као и време и динамику доласка у вртић, а све са циљем избегавања гужве. Пријем деце ће се вршити од 6:00 до 7:45 часова.
   
  1. На уласку у објекат родитељ мора да дензификује руке и пређе преко дезобаријере.
   
  1. Након уласка у објекат врши се строга тријажа коју спроводи медицинска сестра на превентиви, мерењем температуре безконтактним топломером. Након тријаже родитељ се у објекту задржава не дуже од 10 минута, као и приликом преузимања детета.
   
  1. Ткође истичемо да само заједничким организовањем и квалитетном сарадњом можемо успешно савладати овај велики изазов за све нас и да нашој деци обезбедимо квалитетан смештај и сигуран боравак.
   
   
   
   
   
  С поштовањем ,
  Предшколска установа „Паша и Наташа“
 • ОБАВЕШТЕЊЕ - Конкурс за упис деце у предшколску установу

  01. Maj 2020 16:22ОБАВЕШТЕЊЕ
   
  Поштован родитељи,
  Конкурс за упис деце у предшколску установу узраста од једне године од пет и по година за  2020 / 2021.се проводи од 1.маја до 1.јуна 2020.године.
   
  Захтев за упис подносиће се искључиво електронским путем
  https://euprava.gov.rs/vrtic
   
  Све додатне информације можете добити на телефон 033 61647 и на мејл адресу vrticpasainatasa@gmail.com ,контакт особа Фахрија Јуковић
   
  Плаћање услуга вртића
  Месечна цена услуга вртића износи
  1.целодневни боравак детета у јаслицама ( до 3 године) и вртићу (преко 3 године) ........3920,00
   
  Доласци детета у вртић подразумевају плаћање 100% а недоласци плаћања 50% цене

Банери              
www.novavaros.rs

http://pupasainatasa.nasaskola.rs/


https://zlatar.org.rs/


Администрација


Календар

Јануар 2021
НЕДПОНУТСРЕЧЕТ ПЕТСУБ
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31


О нама

Оснивање и градња Вртића

Радна организација за дневни боравак предшколске деце, Дечји вртић „Паша и Наташа“ основана је 11.1.1980. године и припадала је Самоуправној интересној заједници.
Радови око изградње зграде трајали су, по сећању Радише Селаковића, првог директора Вртића, око 6 година и завршени су крајем 1979. године. Објекат је предат на употребу почетком 1980. године. 
Објекат Вртића има корисну површину од 2770 м2 и двориште од 8000 м2. Састоји се од сутерена, спрата и поткровља. Располаже следећим простором :
- 14 радних соба за децу
- кухиња са пратећим простором
- сала за опште намене
- 3 канцеларије
- просторије за васпитаче при радним собама
- котларница на течно гориво
Своје просторије имају и спремачице и техничко особље.
Први радници вртића примљени су у децембру 1979. године, али не као радници вртића, већ СИЗ-а дечје заштите. Тек након оснивања и регистрације установе постали су радници Вртића, тачније 16.1.1980. године.
Прва деца примљена су у Вртић 12.2.1980. године. Интересантно је да је број деце и број радника био исти – 23.
На основу података из архиве вртића, класификациона структура првих радника била је следећа :
-8 са основном школом
-7 са средњом
-8 са вишом стручном спремом.
 
Дечији вртић у Новој Вароши од почетка носи базив „Паша и Наташа“. Име је дато у знак сећања на две омладинке, учеснице НОП – а; једна је била муслиманка, друга српкиња. Паша и Наташа су трагично изгубиле живот у вихору рата 1943. године, и на овај начин трајно је сачувана успомена на њих, њихову храброст и патриотизам.

 
Паша Мусић (1928–1943. године) рођена је у многочланој породици Мусића, од оца Сејида и мајке Шћуре. Цела породица Мусића, и ужа и шира, узела је учешће у антифашистичкој борби, кроз партизански покрет. Са почетком рата 1941. године, Паша је постала члан СКОЈ – а, а у рату је била болничарка. Преживела је Сутјеску, а убијена је у Доњој Бистрици 1943. године. У тренутку ликвидације био је присутан Остоја Средојевић.
Наталија-Наташа Караматијевић , од оца проте Јевстатија Караматијевић и мајке Јефимије (учитељица); остала деца протина – Рада, Зора, Пиво, Бранка, Вук, Косија). Када је 1941. године почео рат Наташа је похађала учитељску школу. Цела протина породица узела је учешће у антифашистичкој борби кроз партизански покрет. Протине су три ћерке изгубиле живот у рату. Наташа је преживела битку на Сутјесци и са оцем стиже до Камене Горе (Милешевски срез). Ту су је убили припадници четничке групе 1943. године. 

Услови рада
 
Објекат Дечијег Вртића је наменски прављен, комбинованог типа, у коме бораве деца узраста од 12 месеци до поласка у школу. Капациет објекта је 340 – оро деце.
Радне собе имају вишеструку намену : служе за игру, обедовање, одмор деце, за рад и учење. Све радне групе имају касетофоне са ЦД-ом и потребним дидактичким материјалом. У холовима се налазе ТВ и ДВД. Свака радна соба повезана је са купатилима за децу. 
У оквиру Вртића постоји фискултурна сала са пратећом опремом која се користи за планиране физичке активности, слободне активности, одржавање приредби, родитељских састанака и других активности везаних за рад установе.
Припрема хране за децу обавља сњ у кухињи и пратећим просторијама са капацитетом за припрему 300 оброка. Дневно се спремају по 3 оброка за децу. У подрумском делу вртића постоји магацински простор и вешерница. 
У објекту постоји библиотека опремљена стручном литературом, дечијом литературом и литературом за родитеље. 
Двориште вртића је пространо, са доста зелене површине, опремљено справама, љуљашкама, пењалицама и пешчаницима. Испред вртића се налази позорница која служи за одржавање дечијих манифестација. 
Предшколаска установа има десеточасовно радно време, од 06:00 до 16:00. Током године вртић ради непрекидно, што значи и у летњим месецима. 
Елементи временског распореда у установи су активности по избору деце, усмерене и комбиноване активности, јутарње телесно вежбање, рекреативне паузе, време за задовољење хигијенских потреба, оброци и спавање. Распоред је флексибилан, води се рачуна о узрасним и индивидуалним потребама, условима рада, актуелним збивањима и сл. 
Основе програма предшколског васпитања и образовања су јединствен васпитно – образовни програм који је разрађен у два модела – А и Б. Оба модела имају равноправан третман. Вртић ради по моделу Б.